Hartig Hoofdgerechten

Bloemkool quiche

Bloemkool quiche

Nu we allemaal vaker thuis blijven, worden er steeds vaker nieuwe recepten uitgeprobeerd. En laat dat nou ook net het idee achter de swiepswoepswap zijn, nieuwe recepten proberen en daar dan een eigen twist aan mee te geven. Deze maand kreeg ik de leuke taak om een recept van Esther’s keuken te gaan kiezen. Nu ben ik zelf wel fan van quiches als avondeten en daar heeft Esther er toevallig al veel van gemaakt. Nu ben ik niet te quichekeurig, en koos ik voor een bloem­kool­qui­che.

Aangezien ik in deze corona tijd altijd zo snel mogelijk weer uit de supermarkt wil zijn. Besloot ik eerst maar eens om te kijken wat er nog allemaal in mijn koelkastje zat en wat ik door bij mijn versie van de quiche kon doen. Eieren, slagroom, een pakje vegan bacon, een tomaatje, zakje jonge kaas en een paprika van de markt. In de vriezer had ik nog wat bloemkool en bladerdeeg liggen. Super chill! Alles had ik al in huis, wat betekende dat ik lekker niet naar de supermarkt hoefde te gaan in deze corona tijd!

In het recept van Esther zat naast bloemkool, tonijn en een gegrilde ­paprika in de quiche. Nu ben ik dus fan van tonijn, maar door een quiche vind ik spekjes of bacon altijd wel lekker. In mijn geval zijn dat dan vegetarische of vegan bacon. En in plaats van gegrilde paprika gebruikte ik gerookte paprika poeder en gerookte zeezout aangezien dit goed bij de vegan bacon past die ik gebruikte.

Trek in een ander soort quiche?
Wat dacht je van deze Bolognese quiche?

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Quarantaine bloem­kool quiche

Voorbereidingstijd

30

minutes
Bereidingstijd

40

minutes

Wat heb je nodig

 • Rol bladerdeeg

 • 450 gram bloemkool

 • Vega bacon

 • 1 rode paprika

 • 1 tomaat

 • Beetje gerookte paprika kruiden

 • 4 eieren

 • 125 ml verse slagroom

 • 2 eetlepels bloem

 • Peper en zeezout (ik gebruikte gerookte zeezout, maar gebruik gerust wat je in huis hebt)

 • Jonge geraspte kaas

Hoe maak je het

 • Verwarm je de oven voor op 200 graden. bedek de bodem van de springvorm met een stukje bakpapier en vet de randen van de springvorm in met een beetje boter. En prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem.
 • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor. En snijd de rode paprika en de tomaten (verwijder het zaad) in blokjes. Bak de paprika, tomaat en de vegan bacon reepjes in een koekenpan met een beetje olie in ongeveer 4 minuten aan.
 • Meng de bloemkool met het vegan bacon-paprika-tomaat mengsel door elkaar. En stort het in de met bladerdeeg beklede springvorm.
 • Klop nu de eieren los en meng slagroom en 1 of 2 eetlepels bloem hier doorheen. Breng het op smaak met wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool-paprika-vegan bacon en verdeel de geraspte kaas er overheen.
 • Bak de quiche in 45 minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is en de vulling is gestold. Houd de quiche in de gaten, kleurt deze te snel, leg er dan een stukje aluminiumfolie overheen, dan gaart de quiche zonder te verbranden.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals hartige taart en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.