Hoofdgerechten

Broccolisoep met geitenkaas

Tijd voor een nieuwe editie van de Foodblogswap, een initiatief waarbij foodbloggers een gerecht van een andere blog bereiden en dan een eigen draai aan het recept geven. Deze keer kreeg ik de blog Lekker Happen toegewezen, een blog met heel veel verschillende recepten, van ontbijt tot hoofdgerechten, van soep tot desserts en andere zoete baksels. Dus keuze genoeg voor mij!

Een maaltijdsoep staat hier regelmatig op tafel. Daarom was ik ook erg blij dat er meerdere soeprecepten waren om uit te kiezen. Al snel vond ik een recept voor broccolisoep (broccoli is namelijk een van mijn favoriete groenten). Voor de broccolisoep gebruikte ik de basis van het recept van lekker happen, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Ik heb de aardappelen, die de soep steviger maken, vervangen door witte bonen. En in plaats van kookroom heb ik gekozen voor zachte geitenkaas. En ik kon het ook niet laten om er een teentje knoflook aan toe te voegen, waardoor het een echte “met Kort in de keuken” soep werd. Het is een simpel recept, die je zelfs na een lange dag nog gemakkelijk kan bereiden.

Broccolisoep met geitenkaas | Foodblogswap

Wat heb je nodig

 • 1 stevige broccoli (ongeveer 450 a 500 gram)

 • 200 gram geiten kaas

 • 330 gram witte bonen

 • 1 ui

 • 1 teentje knoflook

 • 2 blokjes (biologische) kippenbouillon

 • 1 liter water

 • Zout en peper naar smaak

 • Blokje boter

Hoe maak je het

 • Snij de broccoli in roosjes (ik gebruikte zelf broccoli uit de vriezer, voordeel daarvan is dat het al in stukjes gesneden is). En snij de ui in stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers of snijd deze met een mes fijn.
 • Fruit de ui met de knoflook op een laag vuurtje aan en voeg de broccoli er aan toe. Laat het een paar minuutjes met de deksel op de pan mee bakken. Blus het af met 1 liter bouillon en laat het vervolgens 20 minuten op een matig vuur koken.
 • Laat de witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Voeg naar smaak nog wat zout toe en peper toe. Mix de soep met de staafmixer tot het een mooie egale soep is.
 • Snipper de geitenkaas en gooi 90% door de soep, de rest van de geitenkaas bewaar je tot het opdienen van de soep om te garneren.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

broccolisoep met geitenkaas

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.