Hartig Vette hap

Homemade kroketbroodjes

Deze broodjes zijn 100% weekendfood! Nou ja of gewoon voor wanneer je lekkere trek hebt.. Je maakt ze in een handomdraai en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Ik heb het natuurlijk over kroketbroodjes. Eigenlijk wilde ik graag vegetarische kroketbroodjes maken met een kroket van de Vegetarische Slager, maar die kan ik helaas niet vaak in de Groningse supermarkten vinden. Daarom zijn het heerlijke runderkroket broodjes geworden. Je zou ze trouwens ook gewoon met bitterballen kunnen maken, dan krijg je een soort borrelhapjes lekker voor in de avond. Ik weet dat deze broodjes heerlijk zijn en je ze natuurlijk het liefst meteen wil opeten. Maar wanneer ze uit de oven komen zijn de kroketten gloei heet! Dus probeer ze een beetje te laten afkoelen voordat je deze heerlijke snack op eet, je wil natuurlijk niet je gehemelte verbranden…


Wat heb je nodig

  • 4 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)

  • 2 oven kroketten

  • 2 theelepels mosterd

  • 1 losgeklopt eigeel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200°C. En haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat kunnen ontdooien en je er mee aan de slag kan gaan.

Rol de plakjes bladerdeeg een beetje in de lengte uit met een deegroller.

Bestrijk 2 plakjes bladerdeeg in het midden van twee plakjes bladerdeeg met een beetje mosterd. Leg hier een kroket op (de kroketten hoef je niet eerst te ontdooien).

Neem vervolgens de 2 andere plakjes bladerdeeg en snijd hier vervolgens inkepingen in, zodat je er 3 kleine strookjes bladerdeeg tussenuit kan halen.

Leg nu de plakjes bladerdeeg met de inkepingen over de plakjes met de kroket. Duw het goed aan, zodat de kroket mooi ingepakt is.

Snijd nu de overtollige zijkanten weg en vouw de randjes naar binnen toe en druk het bladerdeeg goed aan, zodat alles mooi vast blijft zitten. Van het bladerdeeg dat je overhoud zou je eventueel lekkere kaasstengels kunnen maken.

Bestrijk de kroketbroodjes met het losgeklopte eigeel en bak ze vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest