Tijd voor een nieuwe gastblog van Ellen, met deze keer een recept voor een Magische Cake. Misschien heb je daar al een keer iets over gelezen of gehoord, of misschien had je er net zoals mij juist nog nooit van gehoord… Veel mensen vinden het lekker en het is ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken. Wat het is en hoe je het maakt vertelt ze je zo verder.
Januari 2017,
Vandaag heb ik een heel bijzonder recept. Ik zag het voorbij komen op facebook en moest het echt proberen. Het is een beslag dat op lage temperatuur langere tijd wordt gebakken. Er ontstaan dan vanzelf 3 laagjes: een fudge-achtige bodem en een laagje cake, met daartussen een laagje custard. Vandaar dat het rond gaat op pinterest en facebook als een ”magic cake”…
Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!
Magische cake: 1 beslag, 3 laagjes
Wat heb je nodig
4 eieren
150 gram suiker (ik heb poedersuiker gebruikt, maar kristalsuiker kan ook)
1 theelepel vanille-extract (of vervang een deel van de suiker door vanillesuiker)
125 gram roomboter
115 gram bloem
500 ml melk (vol of halfvol kan allebei, maar gebruik geen magere melk)
Hoe maak je het
- Bereiding van het beslag:
Let op! Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. - Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een kom en de eierdooiers in een andere kom.
Klop de eiwitten stijf met een mixer totdat er pieken in ontstaan. Voeg vervolgens de suiker toe aan de eierdooiers en mix dit ongeveer een minuut. - Daarna voeg de vanille-extract en boter toe en mix totdat helemaal opgenomen is.
Vervolgens voeg je de bloem toe en meng tot het een goed gemengd geheel is. - Voeg al mixend de melk beetje bij beetje toe, het wordt nu een heel dun beslag.
Spatel de opgeklopte eiwitten hier voorzichtig doorheen. Meng het niet te lang want anders gaat alle lucht er weer uit. Als het niet helemaal goed gemengd is en je nog wat hoopjes eiwit ziet, maakt dat niet uit. - Vet een bakvorm of ovenschaal in en bekleed deze met bakpapier. Het beslag is erg dun, dus kies iets wat goed dicht is zodat het beslag er niet uit gaat lopen.
Schenk het beslag in deze bakvorm. - Bakken:
- Het bakken gaat iets anders dan normaal want er is geen vaste baktijd. In de ene oven duurt het 40 minuten, in de andere oven 1,5 uur. Als het eerste halfuur voorbij is, kun je het beste elke 10 minuten kijken hoe het gaat met je cake. Als hij goudbruin is, dek je cake dan af met aluminiumfolie. Bak hem nu verder totdat hij niet meer wiebelt als je de ovenschaal heen en weer beweegt. Voor een volgende keer weet je dan hoe lang jouw oven nodig heeft.
- Laat hem nu goed afkoelen voor je hem aansnijdt zodat de custard stevig is geworden. Voor het serveren kun je de cake in blokjes snijden en bestrooien met poedersuiker, of serveer het bijvoorbeeld met fruit.
Veel plezier en eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op Instagram, Facebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!
No Comments