Rocky Road

Rocky Road.jpg

Vandaag een rocky road, een simpel recept welke je snel in elkaar zet en vooral erg lekker is. Je kan het zo bont maken als je zelf wil, je kan er namelijk al je lievelingsingrediënten in verwerken.  Zo koos ik voor; marshmallows, bastogne koeken en karamel zeezout chocolade. Verder zit er alleen nog een beetje boter bij en een oven heb je er niet voor nodig, want de rocky road laat je opstijven in de koelkast. Voor dit recept heb ik ook voor het eerst samen met mijn vriendin een filmpje van de bereiding gemaakt. Deze kan je hieronder in het recept en op mijn YouTube kanaal bekijken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Heel veel bak plezier dit weekend!

Wat heb je nodig:

Wat heb je nodig (voor ongeveer 12 normale of 9 grote stukjes):

 • 180 gram karamel zeezout chocolade (ik gebruikte de chocolade van Tony’s Chocolonely)
 • 100 gram roomboter
 • 150 gram bastogne koeken
 • 70 gram marshmallows

Wat heb je extra nodig:

 • Bakpapier
 • Ovenschaal
 • Keukenfolie

Hoe maak je het:

Zet een pannetje water op het vuur en plaats hierop een vuurvaste kom (bijvoorbeeld een glazen kom). Zorg er wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt.
Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter au bain marie door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. En voeg de chocolade er aan toe om dit vervolgens ook te laten smelten.

Breek de koeken in stukjes, je hoeft de koeken niet té fijn te maken, grovere stukken zijn goed (en ook wat lekkerder vind ik).
Snijd (of knip) de marshmallows/spekjes in stukjes.

Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pan met warm water en meng de koekjes en marshmallows er doorheen. Zorg ervoor dat alles een beetje bedekt is met een laagje chocolade, je wilt namelijk dat elk ingrediënt een beetje bedek is met chocolade.

Giet het chocolade mengsel in de ovenschaal welke met een stukje bakpapier bekleed is.
Druk het stevig aan en zet dit voor minimaal 4 uur in de koelkast.En daarna is het tijd om aan te vallen!
In de koelkast blijven deze ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Rocky Road

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op Instagram, Facebook en/of Pinterest(@metkortindekeuken)
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hastag
#metKortindekeuken  of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Joanne 26 mei 2017 at 19:37

  Dit ziet er zo lekker uit!

 • Reply Maaike 27 mei 2017 at 17:36

  Dit ga ik onthouden om binnenkort te maken! Misschien met een kleine variatie maar dat zie ik nog wel!

  • Reply Andreas 7 september 2017 at 13:52

   Ik ben erg benieuwd voor welke variatie je bent gegaan, er is zo veel lekkers mogelijk bij een Rocky Road 🙂

 • Reply Dylano 24 januari 2018 at 14:58

  Ik heb dit gemaakt , HEERLIJK!!!!! En niet moeilijk te maken. Ik heb wel de chocolade en de boter gesmolten in de magnetron veel gemakkelijker. Nu ga ik nog eens wat variaties hierop bedenken , bedankt voor het recept!! Hier staan trouwens veel heerlijke recepten !

 • Reply Bianca 31 januari 2019 at 14:05

  Wat een leuk recept! Hier kun je eindeloos mee variëren. Zelf zat ik te denken aan chocolade, pistachenoten, amandelen en kokosrasp….Ik ga het gewoon proberen..!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.