Zoet

Rocky Road

Rocky Road

Rocky road, een simpel recept welke je snel in elkaar zet en vooral erg lekker is. Je kan het zo bont maken als je zelf wil en al je lievelingsingrediënten erin verwerken. Zo koos ik voor; marshmallows, bastogne koeken en karamel zeezout chocolade.

Bakken in campingstijl

Dit is echt een ideaal recept voor op de camping of voor als je net als mij tijdelijk geen werkende oven in de keuken hebt staan. De rocky road laat je namelijk opstijven in de koelkast, hoe chill is dat?! Voor dit recept heb ik trouwens ook voor het eerst een filmpje van de bereiding gemaakt. Deze kan je hieronder in het recept en op mijn YouTube kanaal bekijken. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Heel veel bak plezier dit weekend!


Wat heb je nodig voor de Rocky Road:

Voor 12 normale stukjes of 9 grote stukken

 • 180 gram karamel zeezout chocolade

 • 100 gram roomboter

 • 150 gram Bastogne koeken

 • 70 gram marshmallows

 • Extra nodig:
 • Bakpapier

 • Ovenschaal

 • Keukenfolie

Hoe maak je de Rocky Road met marshmallows, Bastogne koeken en karamel zeezout chocolade:

Zet een pannetje water op het vuur en plaats hierop een vuurvaste kom (bijvoorbeeld een glazen kom). Zorg er wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt.

Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter au bain marie door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. En voeg de chocolade er aan toe om dit vervolgens ook te laten smelten. Breek de koeken in stukjes, je hoeft de koeken niet té fijn te maken, grovere stukken zijn goed. Snijd of knip met een schone schaar de marshmallows/spekjes in kleinere stukjes.

Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pan met warm water en meng de koekjes en marshmallows er doorheen. Zorg ervoor dat alles een beetje bedekt is met een laagje chocolade, je wilt namelijk dat elk ingrediënt een beetje bedekt is met chocolade. Giet het chocolade mengsel in de ovenschaal welke met een stukje bakpapier bekleed is. Druk het stevig aan en zet dit voor minimaal 4 uur in de koelkast. En daarna is het tijd om aan te vallen!

In de koelkast blijven deze ongeveer een kleine week houdbaar.
Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!

 • Joanne 26 mei 2017 at 19:37

  Dit ziet er zo lekker uit!

 • Maaike 27 mei 2017 at 17:36

  Dit ga ik onthouden om binnenkort te maken! Misschien met een kleine variatie maar dat zie ik nog wel!