Kerst / Oud & Nieuw Zoet

Teabag shortbread cookies

Theeleuten opgelet! Vandaag een recept voor Teabag shortbread cookies! Het idee kreeg ik toen ik wat rond keek op Pinterest, waar je trouwens op mijn pagina al aardig wat recepten kunt vinden. Maar goed, theezak koekjes dus. Dit shortbread koekje kan je al met slechts drie ingrediënten maken. En om het nog lekkerder te maken kun je de koekjes in een gesmolten chocolade dippen dat wordt genieten!

Wat heb je nodig

  • 200 gram bloem

  • 100 gram witte basterdsuiker

  • 150 gram koude boter

  • 1 reep chocolade naar wens

Hoe maak je de teabag cookies

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter, vanille suiker en de poedersuiker romig. Voeg daarna de bloem toe en mix dit tot een stevig koekjesdeeg. Maak een rol van het deeg en verpak het in een stukje folie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast rusten.

Mix de boter, vanille suiker en de poedersuiker romig. Voeg daarna de bloem toe en mix dit tot een stevig koekjesdeeg. Maak een rol van het deeg en verpak het in een stukje folie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast rusten.

Bebloem je werkplank, aangezien er al vrij veel bloem door het koekjes deeg zit moet je hier vooral niet te veel bloem voor gebruiken. Wanneer je te veel bloem gebruikt gaan de koekjes te ‘bloemerig’ smaken en dat is natuurlijk zonde.

Rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd nu theezak vormpjes uit het deeg, hiervoor kan je van te voren eventueel een malletje van papier voor knippen.

Kneed het deeg dat je over hebt rustig nog  een keer door om het vervolgens nogmaals uit te rollen, net zolang tot je al het deeg gebruikt hebt.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak vervolgens met een rietje aan de bovenkant een gaatje in elk koekje, hier komt later nog een koordje doorheen maar daar straks meer over.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en mooi goudbruin. Leg de koekjes klaar zijn nog even weg zodat ze volledig kunnen afkoelen, pas hierna kan je weer verder met de koekjes.

Smelt de chocolade au bain-marie en dip de afgekoelde koekjes in gesmolten chocolade en leg ze vervolgens te drogen op een stukje bakpapier. Zodra de chocolade helemaal is uitgehard is het tijd voor de finishing touch.

Haal je een mooi lintje door het gaatje en aan het uiteinde van het lintje maak je net zoals bij een echt thee zakje een labeltje. Hierop kun je schrijven welke koekje het is of kun je een leuke boodschap of een leuke vraag schrijven. Maak het labeltje vervolgens met een nietje vast en klaar zijn de theezakjes shortbread koekjes.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.