Sauzen

Zelf pesto maken

Zelfgemaakte Pesto

Pesto ik houd er van! Of het nu door de pasta is of op een tosti, pesto is heel vaak een goed idee als je het mij vraagt. Eigenlijk kocht ik altijd pesto in de supermarkt, maar zelf pesto maken had ik nog nooit gedaan. Ik dacht altijd dat zelf pesto maken vet moeilijk was, niet dus..! Haha, eigenlijk is het vet makkelijk om zelf te maken en weet je, ik vind het stiekem veel lekkerder dan uit een potje dat je in de supermarkt koopt.

Wat heb je nodig:

 • 40 gram basilicum (alleen de blaadjes, ik kocht deze voor weinig op de markt)
 • 40 gram pijnboompitten
 • 2 teentjes knoflook
 • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • Snufje zout
 • Klein scheutje olijfolie

Extra nodig:

 • Staafmixer, vijzel of keukenmachine
 • Een bakje om het in te maken, ik gebruikte een maatbeker
 • Bewaar potjePesto

Hoe je het maakt:

Voor het maken van pesto heb je maar zes ingrediënten en een vijzel, staafmixer of keukenmachine nodig. Ik gebruikte zelf een staafmixer. Was de basilicum blaadjes, pers de twee knoflook teentjes uit. Doe alle ingrediënten op de olie en kaas na bij elkaar in een kom of maatbeker en laat de staafmixer zijn werk doen tot het een mooie gladde groene massa is geworden. Meng hierna de geraspte kaas en een scheutje olijfolie door het mengsel. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de pijnboompitten voor extra smaak eerst kort te roosteren, maar zelf vind ik het lekkerder om niet geroosterde pijnboompitjes te gebruiken.

En klaar is je heerlijke pesto, zoals gezegd het is vet makkelijk om te maken. Bewaar de pesto in een schoon potje. Als je het afgesloten in de koelkast bewaart kan je het ongeveer een week in de koelkast bewaren, nou ja als er tenminste nog pesto over is na dat je het voor een gerecht hebt gebruikt.. 😉

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Nikki - Sukhi.nl 7 november 2016 at 19:41

  Wat ziet dat er lekker uit zeg. Het water loopt me in de mond 😮
  Gr, Nikki

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.