Hoofdgerechten

Risotto met in wijn gestoofde asperges

Hej hej! Vandaag deel ik weer een asperge gerecht met je, dat snel klaar te maken is en helemaal bij de lente past. Namelijk een risotto met in wijn gestoofde asperges. Zelf risotto maken lijkt een hele opgave, maar is verassend genoeg best eenvoudig om te bereiden. Voeg aan de risotto en wijn gestoofde witte asperges, een beetje citroen rasp en sap voor wat frisheid en wat geraspte Parmezaanse kaas toe en je hebt een heer-lijke maaltijd!


Wat heb je nodig:

  • 6 witte asperges

  • 70 gram koude boter, in blokjes

  • 100 milliliter witte wijn

  • Beetje olijfolie

  • 150 gram risotto rijst 

  • 500 milliliter (biologische) kippenbouillon

  • Rasp en een beetje sap van 1 (biologische) citroen

  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je de risotto met in wijn gestoofde asperges:

Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden. Let erop dat je de kopjes niet beschadigt. Het onderste houtachtige deel snijd je eraf en snij de asperges in 3 of 4 stukjes.

Smelt de helft van de boter in een ruime pan met deksel en bak hierin de asperges op laag vuur zo’n 3 á 4 minuten. Blus het af met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en voeg twee of drie eetlepels bouillon toe. Doe een deksel op de pan en stoof de asperges in 10 tot 15 minuten tot het beetgaar is.

Doe de olijfolie in een andere ruime pan en verwarm dit op een lage temperatuur. Voeg de rijst toe en rooster de korrels tot ze warm en glanzend zijn. Voeg vervolgens een beetje warme bouillon toe. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Ga net zo lang door totdat de rijst gaar is en het vocht is opgenomen. Het kan zijn dat je wat meer of minder bouillon nodig hebt, dit hangt echt af van de risottorijst die je gebruikt.

Voeg de asperges met het stoofvocht toe aan de beetgare risotto en roer door. Voeg tot slot de citroenrasp, boter in blokjes en de Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel verder op smaak met een snufje zwarte peper. Laat het nog 1 á 2 minuutjes met een deksel op de pan rusten. En het genieten van deze heerlijke lente risotto kan beginnen!

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Risotto met in wijn gestoofde asperges