Risotto is altijd goed! Dit risotto recept met spinazie en doperwten en Parmezaanse kaas, is echt comfortfood voor in het weekend. Oké, je moet er een beetje tijd en liefde instoppen, maar geloof mij als ik zeg dat het dit meer dan waard is!
Als klein jochie was ik altijd al dol op spinazie. Wij aten dat meestal op de typisch Nederlandse wijze, met aardappels en een gekookt eitje. Maar tegenwoordig verwerk ik spinazie steeds vaker in een pasta zoals een Spaghetti met spinaziepesto of maak ik er een Spinazie lasagnesoep met gerookte zalm van. Maar de combinatie tussen spinazie en een risotto als deze, vind ik toch wel het lekkerste.
Wat heb je nodig:
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
180 gram risotto rijst
1 bouillonblokje
750 ml heet water
100 ml droge witte wijn
200 gram diepvries doperwten
250 gram verse spinazie, gesneden
Wat Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt + wat grover geraspt/gesneden als topping
Wat geroosterde pijnboompitten
Een flinke scheut (olijf)olie
Een klontje boter
Peper en zout, naar wens
Hoe maak je de risotto met spinazie, doperwten en Parmezaanse kaas:
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit in een hapjes pan of een grote pan met een scheut olie en een blokje boter, een paar minuutjes aan. Kook ondertussen het water en laat het bouillon blokje hier in oplossen.
Voeg vervolgens de risotto rijst toe aan de ui en knoflook, bak dit nog 2 minuutje mee. En blus het af met de witte wijn, roer dit een minuutje door. En schep hierna er steeds een soep lepel bouillon bij, laat dit op een laag pitje rustig op staan en toer het af en toe door. Zodra de eerste schep bouillon zo goed als opgenomen is, voeg je er een nieuwe soeplepel met bouillon aan toe. Blijf dit doen toe de bouillon bijna op is.
Ondertussen kun je de doperwten laten ontdooien. Doe de bevroren doperwten in een bakje heet water en laat dit rustig een paar minuten staan chillen. En kun je de verse spinazie eventueel wat kleiner snijden. Voeg zodra de risotto de bouillon zo goed als helemaal heeft opgenomen, de spinazie met de erwten, en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf goed door de risotto roeren tot de spinazie is geslonken. Eventueel kun je als de risotto te droog lijkt te worden nog wat extra bouillon of water toevoegen.
En dan is het tijd om het gerecht af te maken! Breng het eventueel op smaak met wat peper en/of zout. Schep de risotto op twee mooie borden en of het helemaal af te maken, gaan er nog een paar pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas overheen.
Bewaar deze recepten met onderstaande foto op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!