Hoofdgerechten

Romige pasta met broccoli

Romige pasta met broccoli

Soms zijn de simpelste gerechten, het lekkerste. Deze romige pasta met broccoli valt zeker in die categorie. Met maar vijf of zes ingrediënten maak je binnen 20 minuten al een heerlijk maaltje. Ideaal voor op een drukke doordeweekse avond!


Wat heb je nodig:

  • 400 gram broccoli, in roosjes

  • 160 gram pasta naar wens

  • 400 ml kookroom (of ongeklopte slagroom)

  • 175 gram kaas, geraspt

  • Handje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt

  • Peper en zout

  • Optie: wat Parmigiano Reggiano vlokken

Hoe maak je de romige pasta met broccoli:

Was de peterselie en hak de blaadjes peterselie fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd wanneer je verse broccoli hebt, de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli met een snufje zout en laat het ongeveer 8 tot 10 minuten koken. Giet de broccoli af en voeg de kook-of slagroom samen met een snuf peper en zout toe in de pan met broccoli. Laat dit nu een paar minuutjes doorkoken (vergeet hierbij niet te roeren). En voeg hierna de geraspte kaas toe. Roer dit goed door tot dat de kaas helemaal gesmolten is en het een mooi een geheel is.

Verdeel de pasta over de borden en schep je romige broccoli over de pasta. Maak het af met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel met een klein beetje Parmigiano Reggiano vlokken.


Bewaar deze recepten met onderstaande foto op Pinterest

Romige pasta met broccoli