met Kort mee naar

met Kort mee noar… Smaakaron – Groningen

Eem noar de Smaakaron, dat stond al een paar maanden op mijn foodie-list. Smaakaron is een Grunneger patisserie die gespecialiseerd is in macarons en vegan macarons. Maar gek genoeg kwam daar een bezoekje aan brengen er nooit van… Totdat ik laatst met Anouk van de foodblog anoukskookboek in het centrum van Groningen ging lunchen. Ze vertelde mij toen dat ze heel graag langs de Smaakaron wilde gaan. Mooi bingo, die stond dus ook op mijn lijstje!

Macarons in alle smaken

In 2015 al werden de macarons van Smaakaron uitgeroepen tot de beste macarons van Nederland. Destijds kon je ze alleen bij een paar verkooppunten in de stad te krijgen maar sinds vorig jaar vind je hier midden in het centrum in de gezellige Oude Ebbingestraat een heuse Smaakaron winkel waar je de keuze hebt tussen ruim 20 verschillende soorten macarons, waarvan bijna de helft zelfs vegan is gemaakt. De vegan macarons zijn gemaakt van plantaardige eiwit en zijn niet te onderscheiden van de niet vegan macarons.

Het deeg voor de macarons worden volgens authentiek Frans recept gemaakt. Terwijl je in de vulling internationale invloeden terug vind. Zo is de Brigadeiro com aelã bijvoorbeeld met guave gemaakt, iets wat vooral in de Braziliaanse keuken erg veel wordt gebruikt.

Smaakaron Groningen
Foto: @anoukskookboek.nl

De macarons hebben een lekkere bite, zijn lekker zacht, sappig en luchtig. Je proeft duidelijk de amandel en de smaken van de vulling is echt subliem. Welke smaak je ook kiest je proeft het duidelijk terug in de macarons. Je moet wel van zoete baksels houden, macarons zijn natuurlijk erg zoet. Maar de macarons van Smaakaron zijn als je het mij vraagt heel mooi in balans, de macaron is echt een feestje in je mond.

Zelf macarons maken

Een goede macaron maken is een kunstje, welke ze je bij Smaakaron graag willen leren in een leuke workshop. Achter in de zaak bevind zich namelijk de keuken waar de macarons gemaakt worden. En hier leer je in ruim drie uur alles over het maken van een goede macaron. Vanwege de huidige situatie met COVID-19 worden er tijdelijk geen workshops meer gegeven. Maar zodra dit weer veilig gedaan kan worden, is dit zeker een aanrader om een keertje hier te komen doen!

Natuurlijk moest er ook geproefd worden! Zo probeerde ik 7 verschillende macarons, waarvan de macaron met Tofee en zeetzout mijn favoriet was. Ook proefde ik een aantal vegan macarons, welke zeker erg lekker en echt niet te onderscheiden waren van “niet vegan” macarons. Wanneer je een dagje in Groningen bent en van lekkere zoete baksels houdt, dan mag een bezoekje aan Smaakaron zeker niet ontbreken! Woon je niet in de buurt of kom je voorlopig niet in Groningen? Ga dan snel naar de site van Smaakaron, daar kun je in de webshop een paar lekkere macarons bestellen. Ideaal he?


Bewaar deze hotspots op je Pinterest bord


Hotspot:

Smaakaron

Adres:

Oude Ebbingestraat 46
Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.