Hoofdgerechten To go

Snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten

Snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten

Couscous is ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt, of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan en je toch een heerlijke maaltijd wilt. In de zomer eet ik het vaak als een koud gerecht, met feta of een andere kaas. Maar ook warm is couscous erg lekker. En het mooie is dat je eigenlijk van alles door de couscous kunt doen. Voor dit recept heb ik gekozen voor een snelle, warme en vegetarische couscous met lekkere knapperige paprika en wat doperwten.


Wat heb je nodig:

Voor twee personen.

  • 2 vegetarische braadworsten

  • 150 gram couscous

  • 500ml groente of tuinkruidenbouillon

  • 170 gram doperwten

  • 1 rode paprika

  • Eventueel een uitje

  • Teentje knoflook

  • Olijfolie

Hoe maak je snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten:

Maak de couscous met een bouillonblokje klaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

Snijd de rode paprika (en eventueel het uitje) in stukjes en het teentje knoflook fijn. Bak dit vervolgens in een pan met een beetje olijfolie in ongeveer 5 tot 7 minuten aan.

Bak de vegetarische braadworst zoals aangegeven staat op de verpakking. De bereidingswijze kan namelijk per fabrikant verschillen. Zo ben ik fan van de braadworsten van de vegetarische slager. Deze bak je in 2 eetlepels olie zo’n 6 tot 8 minuten tot het rondom bruin en van binnen warm is.

Zodra de couscous, de groentes en de vegetarische braadworst klaar zijn meng je de couscous met de groentes en serveer het met de vegetarische braadworst.

Bewaar deze recepten met onderstaande foto op Pinterest

Snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten