De bekendste pesto is waarschijnlijk de groene pesto, Pesto alla genovese die gemaakt is van basilicum. En is als je het mij vraagt de ideale saus voor een lekkere pasta. Maar wist je dat pesto niet altijd gemaakt hoeft te zijn van basilicum? Zo kun je ook pesto met heerlijke verse spinazie maken. Vandaag daarom deze spaghetti met spinaziepesto, afgemaakt met een krokantje van panko.
Aan de slag met de spaghetti met spinaziepesto
Wat heb je nodig
150 gram verse spinazie
2 gepelde teentjes knoflook
1 flinke hand basilicumblaadjes + een paar kleine blaadjes basilicum ter decoratie
35 gram cashewnoten
60 gram Parmezaanse kaas
Flinke scheut olijfolie
Peper en zout
Halve biologische citroen
300 gram spaghetti
25 gram panko (japans broodkruim)
Eventueel 2 theelepels roomboter
- Extra nodig
Rasp
Vijzel, hakmolen, staafmixer of keukenmachine
Hoe maak je het
Doe alle ingrediënten op de olijfolie en de zout en peper na, in een keukenmachine en meng dit tot een gladde pesto. Rasp de schil van een halve biologische citroen boven de pesto en meng dit er goed doorheen. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper en laat een half uurtje staan.
Doe de panko met 2 eetlepels olijfolie en de chilliflakes in de koekenpan. Rooster het krokant en breng het op smaak met een beetje zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. En verdeel de spinaziepesto over de dampende spaghetti. Strooi het geroosterde broodkruim erover, leg er eventueel een klein klontje boter op. En maak het af mer een een partje citroen, een beetje Parmezaanse kaas en een topje basilicum.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Veel plezier en eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op Instagram, Facebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!
No Comments