Hoofdgerechten

Spaghetti pesto met spinazie en zalm

Spaghetti pesto met spinazie en zalm

Soms wil je lekker eten én tegelijkertijd niet te lang in de keuken staan. En op die dagen is dit gerecht zeker een aanrader! Binnen 10 minuten kan je dit gerecht al op tafel hebben staan. Of de Italianen er ook zo enthousiast over zijn weet ik niet zo zeker… Maar wij Nederlanders trekken ons daar natuurlijk niet veel van aan 😉


Wat heb je nodig:

  • 230 gram spaghetti

  • 400 gram spinazie a la crème

  • 2 zalmfilets (zonder huid)

  • Voor de pesto:
  • 15 gram verse basilicum

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 40 gram Parmezaanse kaas

  • Peper & Zout

Hoe maak je de spaghetti pesto met spinazie en zalm:

Kook de spaghetti in een pan met water en een snufje zout al dente (beetgaar). Maak ondertussen de pesto. Doe de basilicum , pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de olijfolie in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer en een maatbeker. Meng dit tot een gladde pesto, eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. En breng het tot slot op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de spinazie a la crème met een heel klein beetje water in een steelpannetje. Het kleine beetje water zorgt ervoor dat je een beetje een sausje krijgt.

Zodra je de spaghetti hebt afgegoten roer je de pesto er doorheen. Voeg vervolgens de warme spinazie a la crème toe aan de spaghetti met de pesto. Roer dit door elkaar en laat het op laag pitje even chillen (soms wel even roeren zodat het niet aankoekt aan de bodem van de pan).

En om het gerecht helemaal af te maken gaan we de twee zalmfilets bakken. Dit kun je in een koekenpan of grillpan doen. Laat de pan warm worden met een klein beetje olijfolie. Bak de zalm 2 tot 3 minuten aan de ene kant en dan vervolgens 1 tot 2 minuten de andere kant. De zalm is hierdoor gegaard, maar aan de binnenkant is het dan nog een beetje roze.

Schep de spaghetti met de spinazie a la crème en pesto op en bord en leg de zalm hier mooi overheen. En het feestmaal kan beginnen!

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Spaghetti pesto met spinazie en zalm

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!