Spinaziepesto, heerlijk voor op een vers stukje stokbrood, door een pasta of als dip op een borrelplankje! Zelf pesto maken is een heel leuk klusje om te doen en veel lekkerder dan de kant-en-klare pesto uit een potje. Zelf pesto maken is ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Traditioneel word pesto van basilicum gemaakt, aangezien ik vandaag dus een spinaziepesto wil maken vervang ik de basilicum door verse spinazie. Veel ingewikkelder dan de spinazie, knoflook, cashewnoten of pijnboompitten, wat Parmezaanse kaas en olijfolie fijn malen is het eigenlijk niet.
‘Pesto’ betekent letterlijk ‘gestampt’, voor het maken van pesto word daarom ook een vijzel gebruikt. Maar heb je dat niet in huis, of heb je geen zin of energie om zelf te vijzelen? Pak er dan net zoals mij gewoon een hakmolen, staafmixer of keukenmachine bij.

Wat heb je nodig:
- 150 gram spinazie
- 75 gram cashewnoten
- 50 gram Parmezaanse
- Sap en rasp van een halve citroen (biologisch)
- 2 teentjes knoflook
- 75 ml goede extra vergine olijfolie
- Peper & zout
Zo maak je de spinaziepesto:
Haal de schil van de teentjes knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Rasp de schil van een halve citroen en knijp het sap uit de citroen en bewaar dit apart.
Hak de spinazie in een keukenmachine of met een staafmixer fijn, voeg de teentjes knoflook, de schil en sap van de halve citroen met de Parmezaanse kaas toe en mix dit tot het een mooie gladde massa door steeds kort te pulseren. Giet vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe en breng het eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Wanneer je de pesto nog iets te dik vind kun je eventueel wat extra olijfolie toevoegen.
Je kunt de spinaziepesto ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast. Zorg dat je de pesto in een schoonpotje met een dun laagje olijfolie bewaard.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest


Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!