Ziekte van Lyme

Lyme Time!? | Te gast bij “Studio Haagse Bluf”

Lyme time

Toen ik besloot om met een team deel te nemen aan Lopen voor Lyme, hoopte ik dat ik iets kon bijdragen om meer bekendheid over de nare ziekte te kunnen geven. Al eerder was ik daarom al bij RTV Noord in de studio langs geweest om samen op de radio over Lyme te praten. En stond er al een mooi stuk in de Groninger gezinsbode. En mocht ik deze keer langs komen bij de Haagse Omroep West om een uurtje aan te schuiven bij “Studio Haagse Bluf”. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik het niet heel chill vind om in de schijnwerpers te staan. Maar ik ben zo dankbaar en blij dat door het event Lopen voor Lyme, er zo veel aandacht is voor deze nare ziekte. En dat ik de kans krijg om mijn persoonlijke Lyme verhaal te vertellen!

Je hebt er vast al wat over gehoord of gelezen, Lopen voor Lyme komt er aan. Zaterdag gaan er meer dan 80 teams en 1250 lopers los! Ook voor mij loopt er een top team mee, zo gaan er vijf vrienden en mijn moeder voor mij lopen. En om de nare ziekte meer bekendheid te geven, heeft mijn moeder, Omroep West een mail gestuurd waarin ze mijn situatie in uitlegde. Zo gebeurde het dat ik toch mijn verbazing een telefoontje kreeg of ik maandagavond bij “Studio Haagse Bluf” langs wou komen, om een uurtje over de ziekte van Lyme en het evenement “Lopen voor Lyme” te komen praten.

In gesprek met Tjeerd van “Studio Haagse Bluf”

Dus ging ik afgelopen maandag bewapend met rolstoel en kruk naar Den Haag, om samen met mijn lieve goede vriendin Katja achter de microfoon plaats te nemen, om een uurtje met de presentator Tjeerd, Arnold van Vliet van tekenrader.nl en Lidewij van Lymies Be Like over de ziekte van Lyme en over Lopen voor Lyme te praten.

En over Lyme valt zo veel te vertellen, nog dagelijks lees en hoor ik er nieuwe dingen over. Helaas liet de Lyme duidelijk weten dat hij er niet veel zin in had om zo veel aandacht te krijgen waardoor ik soms niet op de juiste woorden kwam, dat zelfs het plastic bekertje water te zwaar was om vast te houden en ik half in storten. Maar ik hoop dat ik toch nog een steentje heb kunnen bijdragen om Lyme wat bekender te maken!
Het was in ieder geval erg fijn om een uur lang met andere mensen op de radio over Lyme te kunnen praten. Wil jij mij helpen in de strijd tegen de chronische Lyme? Sponsor dan een van de toppers uit team “Teek on me”, dat kan via de site nog tot vrijdagavond 23:00 uur!

Baal je ervan dat je de uitzending hebt niet kunnen luisteren? Of wil je het nog een keer rustig terug luisteren? Klik dan hier.