met Kort mee naar

met Kort mee naar… The Barn – Berlijn

The Barn cafe

Wanneer je aan Berlijn denkt is de kans waarschijnlijk niet heel groot dat je aan Berlijn als dé koffiestad denkt. Maar koffie drinken is in Berlijn wel degelijk een belangrijke bezigheid. De afgelopen jaren zijn er in de Duitse hoofdstad dan ook veel koffie cafés bijgekomen welke hun eigen bonen roosteren en op een ambachtelijke wijze koffie maken. Berlijn en third wave coffee horen daarom bij elkaar. Wanneer wil weten wat de laatste koffie trends zijn, is Berlijn de plek waar je moet zijn! Berlijn kent dus vele koffie zaakjes, een van de bekendste is misschien wel The Barn.

Third wave coffee is de nieuwe generatie koffie drinken, waarbij alles om de beleving van het koffie drinken gaat en de kwaliteit voor kwantiteit staat.

Als je het mij vraagt is The Barn echt dé koffie hotspot van Berlijn! The Barn wil elke keer de beste koffie serveren zoals je het nog nooit gedronken hebt. Daarnaast kun je er ook nog eens van heerlijke broodjes, huisgemaakte taarten en ander zoet gebak genieten.Wanneer je van koffie houdt en je in Berlijn bent is het dé place to be!

Koffie, een serieuze zaak!

Om elke keer tot de beste koffie te komen is de kwaliteit, de duurzaamheid en de oorsprong van de koffiebonen erg belangrijk bij The Barn. Daarom wordt er alleen koffie gezet van de beste bonen. Ook worden er alleen bonen gebruikt welke afkomstig zijn van kleine koffieboeren en krijgen de boeren een eerlijke prijs. Mede hierdoor kunnen de boeren blijven innoveren waardoor de bonen steeds een hogere kwaliteit kunnen krijgen.


Koffie laboratorium

Het roosteren van de bonen gebeurt met een apparaat welke sterk doet denken aan een apparaat welke je bij scheikundeles zag. In de vestiging aan de Schonhauser Allee heeft The Barn namelijk een eigen“koffie laboratorium”.  Hierdoor heeft The Barn controle op het brandingsproces en de kwaliteit van de bonen welke ze gebruiken. Daarnaast kunnen ze testen doen om de koffie steeds verder te perfectioneren. Het toffe is dat je hier zelf kunt zien en ervaren hoe ze de koffiebonen roosteren. Wanneer je echt van koffie houdt, is het erg interessant om een keer te zien hoe dit in zijn werk gaat. De winkel ruikt en proeft dan ook helemaal naar koffie.


Locals

De meeste Berlijners kennen deze hotspot dan ook. Je vindt hier voornamelijk locals en weinig toeristen, iets wat ik erg prettig vind. Laptops worden hier trouwens niet gewaardeerd. Alles draait hier om de koffie en daar geniet je het meeste van wanneer je rustig een krantje leest, muziek luistert of met vrienden wat drinkt. The Barn is inmiddels niet meer weg te denken uit Berlijn, zo zijn er drie eigen winkels en daarnaast wordt hun koffie op diverse andere plekken in de stad geschonken. Al is the Roastery aan de Schonhauser Allee mijn favoriet.


Hotspot:
The Barn

Adres:

Mitte:
Auguststrasse 58, Invalidenstrasse 112, Weinsbergweg 1, Neue Schönhauser Strasse 12,
Alte Potsdamer Strasse 5, Bellevuestrasse 1

Prenzlauer Berg
:
Schönhauser Allee 8, Voltastrasse 28

Charlottenburg:

Kurfürstendamm 18

Kreuzberg:

Friedelstrasse 27

Meer info & webshop

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.