Zoet bakken

Toblerone cookies

Toblerone cookies

Een van de recepten die er op mijn “ooit een keertje bakken-lijst” stond, waren Amerikaanse chewy chocolate chip cookies. Daarom wilde ik vandaag mijn recept voor die Amerikaanse koeken delen.  Maar aangezien ik al een hele tijd twee toblerone-chocolade in de bak kast had liggen zijn het toblerone cookies geworden. En lekker dat ze zijn!

Toblerone is een zwitsers chocolade merk welke bekend is door de ‘bergachtige’ vorm van de chocolade. Het is gemaakt van melk of witte chocolade met noga, amandel en honing. De stukjes toblerone smelten helemaal in het deeg en de noga brokjes blijven een beetje taai. De toblerone cookies kun je daarom dus ook zien als chocolate chip cookies met een lekkere twist.
I love them!

Bij het maken van de koeken kun je trouwens kiezen of je neutrale of juist donkere chocolade koeken wilt maken, hiervoor kun je de cacao welke in de ingrediënten lijst staat weg laten of juist wel toevoegen. Met het recept maak je trouwens ongeveer 20 tot 30 lekkere koeken.

Oke genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Toblerone cookies

Hoeveel koeken

20 tot 30

koeken
Baktijd

12

minuten
Oven temperatuur

175

graden

Wat heb je nodig

  • 110 gram boter op kamertemperatuur

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 105 gram kristal suiker

  • 8 gram vanille suiker

  • ¼ theelepel zout

  • 1 blij ei op kamertemperatuur

  • ¾ theelepel baking soda

  • 210 gram bloem

  • 100 gram toblerone chocolade grof in stukjes gehakt

  • Eventueel 15 gram cacao

Hoe maak je het

  • Meng de boter, suiker, lichtbruine basterdsuiker, zout en de vanille in een paar minuten tot een luchtig en romige geheel. Mix het blije ei kort door het boter-suiker mengel. En voeg vervolgens de baking soda en de bloem toe en kneed dit vervolgens goed door elkaar. Tot slot doe je de grof gehakte stukjes toblerone erbij en ook dit meng je goed door het deeg heen.
     
  • Rol het deeg nu tot je een mooie lange rol van ongeveer 3,5 cm doorsnede krijgt en wikkel het in een stukje folie. En nu het moeilijkste deel, laat het deeg (zonder er tussen door wat van af te snoepen) minimaal een uurtje in de koelkast rusten.
     
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier.
  • Pak nu het deegrol uit de koelkast en snijd het deeg in plakjes van zo’n 1,5 tot 2 cm. En leg ze vervolgens op de bakplaat. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte tussen de deeg schijfjes zit, het deeg zal namelijk in de oven wat gaan rijzen waardoor ze al snel aan elkaar zullen groeien.
  • Bak de koeken nu in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin gaar. De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen. Laat ze daarom na het bakken nog even rustig afkoelen op een rooster, dan worden de koeken van zelf wat krokanter.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.