Hoofdgerechten

Tomaten risotto met verse peterselie en geitenkaas

Tomaten risotto

Risotto is door velen gevreesd en door vele ook erg geliefd. Een goede risotto maken lijkt misschien lastig om te maken, maar wanneer je de stappen goed volgt en je er een beetje geduld en liefde instopt, zal je zien dat je een heerlijke risotto op tafel zet. Deze Tomaten risotto met verse peterselie en geitenkaas is zo’n recept dat vast en zeker in de smaak valt.

Bij het kiezen van producten, probeer ik het liefste bewuste en verantwoorde producten te gebruiken. Zo gaan de groentes die ik aan het einde van de week over heb, vaak door een pasta, zodat ik niet onnodig groente verspeel. Tegelijkertijd stellen supermarkten hele hoge eisen aan producten die ze verkopen. Daardoor blijven er veel groentes die er misschien nét niet mooi genoeg uit zien, of nét een dagje te rijp zijn, maar nog steeds lekker zijn over. Gelukkig zijn er steeds meer mensen en bedrijven die dat net zoals mij zonden vinden. Een van die bedrijven is food fellows. Zij gebruiken de groentes die anders weg gegooid zouden worden, voor hun sauzen als een EASY Tomato Base en een EASY Pasta Sauce. En daarnaast zijn de groentes die ze gebruiken ook nog eens biologisch en energie zuinig geteeld. Van deze ontwikkelingen hou ik!

Opzoek naar meer risotto recepten?

Eerder maakte ik deze risotto met kastanjechampignons met een dorade. Allergisch voor rijst? Maak dan eens deze risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas.


Aan de slag met de tomaten risotto met verse peterselie en geitenkaas

Voor 4 personen of 2 grote eters

Wat heb je nodig

  • 1 ui (fijn gesnipperd)

  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)

  • 200 gram risottorijst

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 100 ml witte wijn

  • 500 ml tomatensaus

  • 100 ml warme groentebouillon

  • 4 tomaten

  • Handje platte peterselie

  • 100 gram geitenkaas

  • Beetje olijfolie

Hoe maak je het

Breng in een pan de tomatensaus met de 100 ml bouillon aan de kook.

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm een beetje boter en een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook kort zodat ze zacht worden maar licht van kleur blijven.

Voeg de risottorijst toe en fruit de rijst mooi glazig. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en dit bak dit nog een minuutje mee. Schenk de witte wijn erbij en laat dit inkoken, totdat de wijn bijna helemaal verdampt is. Schep nu beetje bij beetje de warme groentebouillon-tomatensaus bij de risottorijst. Blijf ondertussen goed roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes. De risotto serveer je zodra de rijst gaar is maar nog wel een bitte heeft, op het bord zal de rijst nog een beetje nagaren. De risotto mag nog wat vloeibaar zijn en “wat lopen” op de lepel.

Hak de platte peterselie fijn. Was en snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. En verbrokkel de geitenkaas. Roer vervolgens de tomaten en de helft van de geitenkaas door de risotto en breng het op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel de tomaten risotto over de borden en last but not least maak je het af met een beetje fijn gehakte peterselie en de geitenkaas die je apart hebt gehouden.

*Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Food Fellows, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Tomaten risotto

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.