Zoet

Variëren met boterkoek

Een van de baksels die ik als klein jongetje al graag maakte was de ouderwetse boterkoek. Staand op een keukenkrukje, zodat ik net goed genoeg bij het hoge aanrecht kwam. Eerst samen met mijn moeder en naarmate ik ouder werd, stond ik steeds vaker alleen in de keuken te experimenteren. Inmiddels ruim 20 à 24 jaar later is dat beeld eigenlijk niet veel veranderd: zo maak ik nog steeds graag een heerlijke boterkoek. En probeer ik zo nu en dan te experimenteren met nieuwe boterkoekcombinaties. Zo vind je inmiddels meerdere boterkoekvariaties op metKortindekeuken.nl. Tijd voor een overzichtje!

De bekende klassieke boterkoekBoterkoek.jpg

De bekendste boterkoek die bijna iedereen wel eens heeft gegeten, gebakken door oma of bij de supermarkt gekocht voor onderweg of voor bij de thee. Wist je dat zelf een boterkoek maken heel eenvoudig is? Met een pak bloem, boter, suiker, snufje zout en een eitje kom je al een heel eind. En om het nog iets lekkerder te maken kun je een deel van de suiker vervangen door witte basterdsuiker. “Een kind kan de was doen” zou je kunnen zeggen. Zo was mijn eerste boterkoek recept er eentje voor de bekende boterkoek zoals iedereen hem kent.

De Bastogne boterkoekBastogne boterkoek

Combineer Bastogne koeken met mijn basis recept voor boterkoek en je krijgt een Bastogne boterkoek! Dat dit een gouden combinatie is, wordt wel op Pinterest bevestigd, want deze boterkoekvariatie gaat al bijna een jaar viral! Staat dit feestje binnenkort bij jou op tafel?

De speculaasboterkoek

Speculaasboterkoek

Met boterkoek kun je dus eindeloos variëren. Zo kun je met een paar kleine aanpassingen van een traditionele boterkoek een gruwelijk lekkere speculaas najaarsboterkoek maken. Het enige dat je voor een speculaasboterkoek extra nodig hebt zijn speculaaskruiden en eventueel nog wat amandelschaafsel of garneeramandelen. Of het nu herfst of pakjesavond is en zelfs als het inmiddels al weer bijna voorjaar is: met deze speculaasboterkoek is het altijd een feestje!

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!