Vette hap

Vega hotdogs

Vega hotdog

Ha mensen van het goede leven! Gisteravond heb ik weer eens vega hotdogs gemaakt, wat echt super easy en vooral lekker is. Normaal gebruik ik daar de roockworst van de vegetarische slager voor, maar aangezien ik die na drie supermarkten bezocht te hebben, koos ik er deze keer voor om bratwursten van de vegetarische slager te gebruiken. Echt die dingen zijn gruwelijk lekker, ook voor een wannabe broodje hotdog. Dit recept is overigens niet gesponsord door de vegetarische slager, de roockworsten en bratwursten vind ik gewoon het allerlekkerst van de vegetarische slager.

Ik maakte de hotdog uiteraard af zoals je een klassieke hotdog kent. Wat gebakken uitjes, stukjes augurk en uiteraard met wat mayo, ketchup, mosterd. Ik gebruikte overigens de American mustard van Kühne, die ik laatst in de foodybox met allerlei lekkers toegestuurd kreeg. Maar uiteraard kun je ook voor een andere mosterd kiezen. Eigenlijk wilde ik er ook nog wat gekookte zuurkool opdoen, maar ik was er niet helemaal bij met m’n Lyme-hoofd, gevolg ik heb nu nog zuurkool in huis voor een ander gerecht haha. Maar goed ook zonder een beetje zuurkool is deze vega hotdog zeker een succes!

Wat heb je nodig:

  • 2 x vegetarische bratwurst of 2x vegetarische rookworst van de vegetarische slager

  • (american) mosterd

  • Mayonaise

  • Ketchup

  • Zoetzure augurken in kleine stukjes gesneden

  • Wat gebakken uitjes

  • 2 hotdogbroodjes

  • Optioneel: wat gekookte zuurkool

Zo maak je de vega hotdog:

Bak je vegetarische worsten in een koekenpan met een beetje olie, rondom bruin. Zet het pitje op middelmatig schroei eerst alle kanten dicht en daarna bak het daarna nog even door, zodat ook de binnenkant goed verhit zal worden.

Verwarm de zuurkool wanneer je die aan de hotdogs toevoegt en snijd de augurken in kleine blokjes. Snijd de hotdog broodjes doe dit niet vanaf de zijkanten maar vanaf de bovenkant.

Beleg het broodje eventueel eerst met een beetje zuurkool en leg daarna de vega worst er op. En top de hotdog af met wat mayonaise en mosterd, ketchup, wat gebakken uitjes en stukjes augurk.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Vega hotdog

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!