Hoofdgerechten

Zoete aardappel blokjes, geroerbakte prei met een kabeljauwschnitzel

freshly fish

Vis op tafel! Toen ik nog in Den Haag woonde haalde ik regelmatig een visje in de haven, maar sinds ik in Groningen woon gebeurd dat minder vaak. Net toen ik bedacht had dat ik weer vaker vis wilde gaan eten, kreeg ik een mooie visbox van Freshly Fish thuis bezorgd. Een mooie box met 6 verschillende soorten vis. En daarbij twee flessen witte wijn uit de Rueda streek. Aangezien het vrijdag visdag is, vandaag een lekker eenvoudig recept met vis; zoete aardappel blokjes, geroerbakte prei met een kabeljauwschnitzel. Dat word smullen!

Freshly Fish

Zeker in de zomer is het heerlijk om in de avond een visje te eten, met een lekker glas wijn ernaast. Vooral met dit warme weer is een lekker vers visje op de barbecue heel fijn, maar een grill pan voldoet vaak net zo goed. De vis uit de visbox die ik van Freshly Fish ontving, is kant-en-klaar, waarvan sommige visjes al gemarineerd, ontgraat en-/of in stukken gesneden, zodat je het alleen nog op de barbecue, in de gril pan of in de oven te grillen/bakken. Je krijgt per box 6 verschillende duurzame visjes, die je eventueel thuis kunt invriezen zodat de vis lekker vers blijft. Hoe chill is dat?!


Zoete aardappel blokjes, geroerbakte prei met een crunchy kabeljauwschnitzel

Wat heb je nodig

  • 400 gram zoete aardappelblokjes

  • 400 gram prei, gesneden

  • 2 kabeljauwschnitzels

  • Klontje boter en/of olie

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • Peper & zeezout

  • Ravigotesaus

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de zoete aardappelblokjes met 2 eetlepels olie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zoete aardappelblokjes vervolgens in 20 minuten, in het midden van de oven mooi goudbruin gaar. En schep het tussendoor een paar keer om. Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  • Verhit een beetje boter en/of olie met de paprika poeder in een koekenpan en roerbak de prei in 6-8 minuten beetgaar.
  • Verhit in een andere pan een beetje boter en/of olie. En bak de kabeljauwschnitzel zo’n 4 minuten per kant.
  • Serveer de ravigotesaus ernaast.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

https://www.freshlyfish

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.